נובמבר 2021

21 נובמבר, 2021

שלום לחברות ולחברי קהילת האוניברסיטה העברית,

האוניברסיטה מצויה בתנופת פיתוח נרחבת, שמתבטאת בהגדלת מספר חברי הסגל האקדמי והסטודנטים והגדלה ניכרת של ההשקעה בתשתיות. הנהלת האוניברסיטה פועלת להעמקת היציבות הכלכלית ולהגדלת מקורות המימון של הפעילות האקדמית. במסגרת זו, האוניברסיטה ורשות מקרקעי ישראל (רמ"י) הסכימו לעסקה משמעותית לפיתוח שטחי קרקע של האוניברסיטה. שטחי קרקע אלה, שרובם בסמוך לקמפוס האוניברסיטה בהר הצופים ומיעוטם בסמוך לקמפוס אדמונד י. ספרא בגבעת רם, יפותחו למטרות מגורים, תעסוקה ומסחר.

העסקה, שנחתמה היום, צפויה להניב תועלות רבות: התקבולים לאוניברסיטה יועברו לקרן הצמיתה של האוניברסיטה, ופירותיה, בשווי עשרות מיליוני ש"ח בשנה, ישמשו למימון הרחבה של פעילות המחקר וההוראה באוניברסיטה. בצד זאת, העסקה צפויה להביא לפיתוח נרחב של האזור שסמוך לקמפוס הר הצופים ולהגדלת היצע הדירות בירושלים.
במסגרת העסקה, ישונה הייעוד של הקרקעות הבאות: בסמוך לקמפוס הר הצופים, המדובר במתחם מעונות ברונפמן (אידלסון), שטחים הנמצאים סביב מרכז הספורט "לרנר", מתחם המעונות "רזניק תחתון" וכן "מגרש הארזים" (החניון שמחוץ לשער גראס, סמוך לבית החולים הדסה הר הצופים). בקרבת קמפוס ספרא המדובר בחניון המשמש כיום את מרכז הספורט "קוסל" והחניון המשמש את הג'וינט.

האוניברסיטה פועלת מזה זמן לקידום הקמת מעונות סטודנטים שיחליפו את אלה הישנים שבהר הצופים. במסגרת העסקה, במקום כאלף חדרי מעונות במתחמי ברונפמן ורזניק תחתון בהר הצופים, יוקם בקמפוס ספרא מתחם מעונות חדש ובו כ-900 חדרים, ויתווספו גם כ-400 חדרי מעונות חדשים בקמפוס עין כרם. בקמפוס ספרא יוקם גם מתחם למגורי סגל ובו 90 דירות, לשימושם של החוקרים הצעירים שייקלטו באוניברסיטה בשנים הבאות. מרכזי הספורט בהר הצופים ובספרא יישארו במקומם וימשיכו לפעול כרגיל, ויוכשרו עבורם מקומות חנייה ייעודיים.
הנהלת האוניברסיטה, יחד עם צוות חברת נכסי האוניברסיטה העברית, בראשות המנכ"ל רותם רביבי, פעלה במשך קרוב לשלוש שנים לקידום ההסכם המורכב הזה. ההסכם, שמבטיח לאוניברסיטה תמורה הוגנת, יחזק במידה ניכרת את חוסנה ויציבותה הכלכלית של האוניברסיטה, ויספק מקור כספי חשוב לפיתוח פעילותינו האקדמית.

בברכה,

פרופ' אשר כהן, נשיא