מכתבים | לשכת הנשיא

קווים מנחים לפרסום דעות ורעיונות בקהילת האוניברסיטה העברית - נובמבר 2023

12 נובמבר, 2023

חברות וחברים יקרים בקהילת האוניברסיטה העברית

לאור השיח הציבורי בנושא חופש הביטוי שהתעורר בעקבות המלחמה, הגענו למסקנה כי חשוב לשקף את עמדת האוניברסיטה בנושא זה.

מצורף מסמך הכולל קווים מנחים לפרסום דעות ורעיונות בקהילת האוניברסיטה העברית.

בברכה,

פרופ' אשר כהן, נשיא

פרופ' תמיר שפר, רקטור

נובמבר 2023

1 נובמבר, 2023

שלום לחברות וחברי קהילת האוניברסיטה,

אנו בעיצומה של מלחמה שהחלה עם הטבח הנורא שביצעו מרצחי החמאס.  זוהי תקופה קשה עבור מדינת ישראל ובתוכה קהילת האוניברסיטה.  רבים ורבות מאתנו, בצורה עצמאית או בזיקה לתפקידנו האוניברסיטאי, מתנדבים בצורות שונות על מנת לסייע בתחומים רבים שבהם אנו יכולים לתרום.

אוקטובר 2023

18 אוקטובר, 2023

חברות וחברי קהילת האוניברסיטה העברית,

מינוי נציבה אקדמית למניעת הטרדה מינית - אוקטובר 2023

17 אוקטובר, 2023

קהילת האוניברסיטה שלום רב,

ברצוני להודיע כי בהתאם לתקנון האוניברסיטה למניעת הטרדה מינית, החלטתי למנות את פרופ' שולמית קצב לכהן בתפקיד הנציבה האקדמית למניעת הטרדה מינית באוניברסיטה העברית. היא תכהן לצידה של עו"ד פפי יקירביץ, אשר תמשיך לכהן כנציבה המנהלית למניעת הטרדה מינית באוניברסיטה העברית.

בשמי ובשם ההנהלה, אבקש לאחל לה הצלחה רבה בתפקיד חשוב זה.

מאי 2022

3 מאי, 2022

שלום לחברות וחברי קהילת האוניברסיטה העברית,

האביב הוא זמן של התחדשות, אך בישראל תקופה זו היא גם זמן להרהור, לזיכרון וכמובן להכרת תודה.

אני כותב לכם בין שני ימי זיכרון חשובים: יום הזיכרון לשואה ולגבורה, ויום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה.

בראשון, אנו זוכרים את קורבנות השואה ומציינים את ניסיונות ההתנגדות ההרואיים שלהם, תוך הדגשת האופן שבו התעמולה, האידיאולוגיה והציות אפשרו לנאצים לבצע את הזוועה ההיסטורית הזו. יום זה הוא יום של התחייבות לעצמנו ולעולם: לעולם לא עוד.

נובמבר 2021

21 נובמבר, 2021

שלום לחברות ולחברי קהילת האוניברסיטה העברית,

אפריל 2021

8 אפריל, 2021

שלום לחברי/ות קהילת האוניברסיטה

קיימות באוניברסיטה העברית

יולי 2020

16 יולי, 2020

שלום לכלל קהילת האוניברסיטה,

אחת הסיבות המרכזיות לפריחתן של האוניברסיטאות בארץ ובעולם היא ההבנה שכדי לקיים פעילות אקדמית ברמה הגבוהה ביותר, במחקר ובהוראה, הכרחי להבטיח חופש אקדמי לחוקרות ולחוקרים, ויש לאפשר לאוניברסיטאות לנהל את פעילותן באופן חופשי מתכתיבים ממשלתיים. זהו העיקרון המנחה בכל המוסדות המובילים בעולם הדמוקרטי. למרות שאני מניח כי חשיבות החופש האקדמי מובנת לכולנו, ראוי להבהיר את הסיבות המהותיות לכך.

נגיף הקורונה- מרץ 2020

8 מרץ, 2020

לחברות וחברי קהילת האוניברסיטה,

במכתב זה איננו מוסיפים הנחיות חדשות ומטרתו העיקרית היא להבהיר את השיקולים שעומדים מאחורי ההחלטות שקיבלנו עד כה בנושא הקורונה, ואשר ידריכו אותנו בימים הקרובים.