ביקור משלחת ממלכת בחריין מ"המרכז הגלובלי לדו-קיום ושלום ע"ש המלך חאמד" וחתימת מזכר לשיתוף פעולה עתידי עם האוניברסיטה העברית

25 נובמבר, 2020
ביקור משלחת ממלכת בחריין

האוניברסיטה העברית בירושלים אירחה משלחת בכירה ומיוחדת מממלכת בחריין, מהמרכז הגלובלי לדו-קיום ושלום על שם המלך חאמד. בראש המשלחת עומד ד"ר שייח' חאלד בן חליפה אל-חליפה, בן משפחת המלוכה הבחריינית המכהן כיו״ר מועצת המנהלים של המרכז. במסגרת הביקור התקיים סיור בקמפוס הר הצופים והצדדים חתמו על מזכר הבנות ראשוני, הכולל פעילויות משותפות, ביניהן פיתוח של תוכניות חינוכיות משותפות שנועדו לטפח את המנהיגים הבאים במזרח התיכון, תוכניות הנוגעות לחדשנות וטכנולוגיה, חילופי סטודנטים ועוד.

נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' אשר כהן הציג בפני ד"ר שייח' חאלד את הקמפוסים השונים והנעשה בהם, החיבור של האוניברסיטה לירושלים, ההישגים לאורך השנים של האוניברסיטה ושל חברות הישגיות שיצאו מהאוניברסיטה, הדגש על המעורבות החברתית, הבינלאומיות והחדשנות ואת המוטו של האוניברסיטה.

רקטור האוניברסיטה העברית, פרופ' ברק מדינה, הסביר על המחויבות של האוניברסיטה להעניק אפשרויות שוות לכל חלקי האוכלוסייה בישראל ועל חזון המגוון של האוניברסיטה, פנה בדבריו לד"ר שייח' חאלד ואמר כי "אנחנו מעוניינים ליצור תוכניות משותפות למנהיגות יחד עם מוסדות בבחריין, עם אפשרות לשתף אוניברסיטאות אחרות בנושא. אשמח גם לשילוב במספר תחומים שקיימים באוניברסיטה – לימודי האסלאם והמזרח התיכון, החוג לשפה וספרות ערבית. יש לנו עשרות מלגות ומאות סטודנטים מהארץ ומחו"ל שלומדים באינטנסיביות בתחומים אלה ויש להם הישגים בינלאומיים ואנחנו מחכים לשיתופי פעולה באספקטים האלה, וכן בתחום מדע הדתות. נשמח גם לשיתופי פעולה בתחומי חקלאות, סביבה וביטחון תזונתי. בהקשר של חדשנות ויזמות, נרצה לשתף פעולה במרכז לחדשנות ויזמות ודרך ביה"ס למנהל עסקים".

שייח' חאלד בן חליפה אל-חליפה: "זהו רגע היסטורי עבורנו. הדור שלי בזבז את הזמן שלו בשנאה, מלחמות, אלימות - כולנו הרי יודעים זאת. אני מאמין שיש לנו סיכוי לשיתופי פעולה למען השלום והדדיות, ויצירת אווירה אזורית טובה יותר מבעבר. לבחריינים ולישראלים יש היסטוריה ארוכה. אנחנו יודעים שגם לאוניברסיטה העברית יש היסטוריה ארוכה, יצרתם מוניטין מעולה, היא מוכרת ברחבי העולם, וחשוב מכל – יש לכם את הרצון כדי לעודד צעירים לחיות יחד. לכן יש לנו צאנס לעבוד יחד ויש לפנינו עוד הרבה הזדמנויות".

עוד אמר הבכיר הבחרייני בנאומו כי "האנשים בבחריין השתנו לאחרונה. לפני 20 שנה כשהיו מדברים על ישראלים בבחריין זה היה מעלה סוגיות של מלחמה, אלימות והשנאה. היום זה השתנה, וזה הזמן של כולנו לתפוס את ההזדמנות הזאת שניתנה לנו ולנצל אותה כדי שנצליח לגרום לעתיד טוב יותר לצעירים. כשאמרתי לחברים שלי שאני נוסע לישראל לפני מספר ימים הם אמרו שהם גם רוצים לבקר כאן. אמרתי להם שתודה לאל שניתנה לי ההזדמנות לבקר בישראל לפני שהזמן ייגמר לי על פני האדמה. כולי תקווה שנוכל לגרום לצעירים שלנו להיות שגרירים של שלום ודו-קיום".

ביקור משלחת ממלכת בחריין